| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Laurentiu
Data inscrierii: 10/05/2005
|
| Trimis: Mar 05 17, 2005 11:45 am Titlul subiectului: Gens una sumus |
|
|
Stimati membri ai dezorganizatei noastre familii sahiste ( as spune din Romania , dar se
pare ca nici la nivel mondial lucrurile nu stau cu mult mai bine ), permiteti-mi sa va salut
si sa-mi exprim punctele de vedere in citeva chestiuni , in speranta ca , prin dialog ,
angrenand in timp personalitati ale sahului romanesc (care pot fi varful de lance) , entuziasti mai mult sau mai putin anonimi ( reprezentand motorul ) si masa de iubitori ai acestei religii numite sah ( constituind angrenajul in care orice rotita e importanta ), vom reusi , impreuna sa facem curat in aceasta casa a noastra , sa stabilim reguli clare, corecte,eficiente,care sa fie respectate cu sfintenie dar cel mai important sa intronam respectul intre toti membri familiei noastre.
1.Toata consideratia si respectul pentru realizarile sahiste personale a unora dintre
membrii nostri de vaza ,dar ca in orice familie , degeaba au tata si mama functii
importante daca nu se ocupa de soarta copiilor sau se cearta in fata lor ca la usa
cortului. Consider ca personalitatile sahiste din familia noastra romaneasca ar face
bine sa se mai ocupe si de noi ,membrii anonimi , baza piramidei , fara de care sahul
ca sport treptat ar dispare. Atentie ! Baza piramidei s-a cam subtiat.
2.Comparatiile sahiste cu SUA sau Canada, personal mi se par fara sens.
A, daca am face referire la baseball , baschet sau box ar fi cu totul altceva.
Chit ca ii agreem sau nu , in sah, rusii fac inca legea si sistemul lor de industrie sahista
este normal sa fie infailibil, avand o baza a piramidei uriasa.Sahul in scoala e cheia ! pe
care noi o tot vanturam electoral de vre-o 15 ani in Adunarea Generala si n-am
rezolvat nimic inca.
3.In ciuda unor opinii uneori contrare, tin sa-mi exprim toata admiratia fata de efortul si
roadele muncii depuse de Dl. Ceteras in folosul familiei noastre sahiste .Existenta
site-lui domniei sale este ca o oaza in acest desert informational sahist romanesc.
Pe cand un site al FRSah cu informatii la zi, fisiere de partide, poze ale jucatorilor
romani consacrati ?
4.Discutiile despre componenta viitorului Birou Federal ar trebui sa ne preocupe mai
mult si daca ne intereseaza cu adevarat soarta familiei noastre sahiste atunci cred
ca alegerea pe principiul : sunt tineri , au bani- este falimentara. Am mai avut tineri
pe post de masa de manevra sau persoane cu multi bani care au promis investitii
exorbitante si in final ne-au lasat datori.Personal problema mi se pare mult mai usor
de rezolvat pentru fiecare dintre noi, daca ne vom orienta catre sahistii care au
facut ceva si pentru ceilalti membri ai familiei noastre sahiste nu doar pentru gloria
lor ( pentru ca e de presupus ca asta vor face si pe viitor , ceea ce ne-ar avantaja )
In viziunea personala cred ca si-ar gasi locul printre altii si un Ceteras M. sau Biro S.
doua nume de referinta in sahul actual in probleme de organizare .
Ar fi multe de discutat aici , dar si asa m-am lungit cam mult. Imi cer scuze.
Celelalte puncte pana la 99 , daca nu mi se vor spune prea multe " de dulce " cu
alta ocazie.
Al dvs. Anuta Laurentiu - un anonim entuziast al acestui morbid virus : SAHUL[/i] |
|
| |
|
mitica
Data inscrierii: 25/07/2005
|
| Trimis: Lun 07 25, 2005 8:29 am Titlul subiectului: sah in scoala/liceu |
|
|
| Salutare din partea unui iubitor al sahului si al unui nou venit in acest forum ( buna idee acest forum!!!). Problema predarii sahului inca din scoala mi se pare de o importanta covarsitoare din mai multe puncte de vedere, pe care nu am de gand sa le enumar deoarece majoritatea sunt evidente. Nu in ultimul rand, aceasta problema se poate "lega" si de discipline precum Astronomia ( nu inteleg de ce a fost scoasa din program ), si de o disciplina noua dar foarte importanta: Cultura Mass-Media ( copiii trebuie educati sa "citeasca", sa descifreze obiectiv un discurs audiovizual sau publicat: emisiuni, filme, radio, presa scrisa etc). Adevarat - cu "fluturatul" unor propuneri sau proiecte de lege in fata Parlamentului sau diferitelor ministere nu se poate rezolva nimic deoarece apratul birocratic nu functioneaza decat cu shuturi in... Iar majoritatea parlamentarilor nostri nu sunt prea amatori de sah, mai degraba de barbut, carti sau table. Stiu sigur ca in Parlament exista jucatori calificati de sah, insa ei se afla in staff-ul administrativ - acestia nu sunt angrenati in geneza propriuzisa a legilor... Din acest motiv nu prea pot face nimic in acest sens ( chiar am vorbit cu unii pe aceasta tema ). Singura sansa poate fi trezirea si cooptarea presei, poate doar asa alesii nostri vor fi un pic ciupiti ( ca de tantari ), si poate se vor autosesiza. Televiziunile iarasi, nu pot fi interesate decat daca vor fi participante directe la acest proces. Din acest punct de vedere cred ca trebuie organizat un club al TVR de sah, spre exemplu... Poate asa TVR-ul va da o importanta mai mare sahului. Tinand cont ca TVR-ul este membru EBU, sansele sunt mari ca un campionat de sah sa capete o amploare sporita. Asta e o ipoteza, cred insa ca FRS-ul ar trebui sa devina mai activ in acest sens si sa aiba o initiativa oficiala. Tin sa mentionez ca un club de sah al RTV ar fi putin diferit de alte cluburi ( nu prin statut ), deoarece ar fi un club mediatizat, iar acest lucru ar duce la mediatizarea implicita a celorlalte cluburi din Romania. Cam asta ar fi. Nu stiu daca ati inteles ceva dar sper sa-mi dati niste raspunsuri sau sfaturi deoarece am intentii serioase sa pun in practica aceasta initiativa in TVR. |
|
| |
|
Laurentiu
Data inscrierii: 10/05/2005
|
| Trimis: Mar 08 02, 2005 9:20 am Titlul subiectului: Gens una sumus |
|
|
Domnule Mitica,
imi cer scuze ca din motive legate de lipsa de timp nu v-am raspuns imediat. Din ceea ce scrieti se deduce entuziasmul.,ceea ce ma bucura,dar si faptul ca fenomenul sahist este o noutate pentru dvs. Am sa va spun ca o asociatie de sah a Televiziunii nu este o noutate,acum 6-7 ani concurand in competitii sahisti legitimati la " Radio TVR Bucuresti ". Daca va spune ceva,am sa va dau numele catorva sahisti legitimati la aceasta asociatie,poate luati legatura cu ei : Esanu Gabriel,Hasiu Vlad,Vlad Virgil,Batali Mihaela,Cernat Valentin,Simoneac Nichita Maria,Carstoiu Traian.
Nefiind conectat la fenomenul sahist romanesc, nu aveti de unde sa stiti ca in ceea ce scriam faceam referire doar la familia noastra sahista,respectiv la conducerea sahului romanesc,care din nefericire a devenit un obstacol in calea dezvoltarii activitatii sahiste romanesti si care in baza unor scopuri strict personale se opune cu disperare dorintei a peste 80% din sahistii romani legitimati de a se instaura moralitatea si echitatea in acest sport al nostru. Ceea ce vrem ,vrem de la cei ce au fost in mijlocul fenomenului sahist si ar trebui sa-l inteleaga.Nici vorba sa vrem ceva de la acele persoane numite parlamentari care seara de seara pe toate posturile de TV ne conving in ce abis de incultura si imoralitate s-a scufundat aceasta tara care nu stim daca ne mai apartine.
Totusi nu as dori sa va tai elanul. Daca doriti sa demarati actiunea de infiintare a unui club de sah in TVR , personal am sa va sprijin cu date si informatii utile ,dar va avertizez ca unul ce am infiintat 3(trei) astfel de institutii sportive ca procedura e extrem de greoaie si lunga ( in timp) de parca dorinta romanilor de a face sport ar fi prohibitiva.
Cu stima : Laurentiu |
|
| |
|
| |
|