| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
uriasul
Data inscrierii: 21/12/2005
|
| Trimis: Mie 12 21, 2005 11:16 am Titlul subiectului: baze de date despre sah |
|
|
Pentru inceput as dori sa salut toti sahistii din Romania si sa le urez" Sarbatori fericite" si "La multi ani !" indiferent de "culoarea" lor sahista!
Multi dintre noi sunt interesati de studiul unor partide pe anumite deschideri sau variante. Baze de date privind aceste lucruri sunt ori greu de gasit ori dificil de accesat. Eu as dori sa am, de exemplu, o baza de partide pe apararea franceza varianta cu 3... a6 la 3.Cd2 sau pe varianta Alapin din siciliana. M-ar interesa o culegere de partide din ultimii ani pe ideea gambitului leton. Probabil ca altii dintre dvs sunt interesati de alte variante. Pot sa va informez ca o baza de date excelenta si foarte vasta, peste 6 milioane de partide, se poate achizitiona de la dl. Anuta Laurentiu. Eu am comandat C. D. urile care sunt foarte usor de accesat si realizate in conditii bune si la preturi foarte accesibile.
Daca cineva are ceea ce ma intereseaza (patide grupate pe deschideri, ca un fel de enciclopedie) AS FI INTERESAT.
uriasul |
|
| |
|
Laurentiu
Data inscrierii: 10/05/2005
|
| Trimis: Mar 01 03, 2006 9:27 am Titlul subiectului: baze de date - sah |
|
|
Domnule "uriasu" ,
din baza imensa de partide pe care v-am furnizat-o,nimic mai simplu sa obtineti cate fisiere vreti,in orice deschidere doriti,actualizata (decembrie 2005). Pentru aceasta aflati codul deschiderii care o doriti ( B32,C15,A44,D59,E77sau alte deschideri).Daca nu cunoasteti codul,deschideti "ChessBase"-ul,aveti grija sa aveti un fisier activat (inrosit ), accesati "GAME"/ Enter new game,iar pe diagrama aparuta efectuati mutarile deschiderii care doriti.Cand salvati partida,accesand butonul "Save game into active database ",iar codul apare la "ECO".Nu trebuie sa mai salvati partida.
Atunci cand stiti codul,faceti click pe mega-fisierul pe care il aveti (se inegreste conturul fisierului fara a-l deschide ) , accesati butonul cu binoclul care deschide un panou unde treceti codul deschiderii,anii care te intereseaza,ELO-ul jucatorilor,etc...si la sfarsit dati "OK". Toate partidele pe care le gaseste in fisierul cercetat vor fi afisate si varsate in "Clipbord",de unde le puteti varsa in orice fisier(pe care il creezi anterior si il denumesti cu numele deschiderii care o vrei).
Orice alte nelamuriri sau informatii vi le lamuresc la telefonul mobil al meu,pe care il aveti.
Concluzia : aveti din belsug tot ceea ce vreti !
Cu stima,
Anuta Laurentiu |
|
| |
|
| |
|