| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
RoMaster
Data inscrierii: 23/05/2004
|
| Trimis: Dum 05 23, 2004 4:32 pm Titlul subiectului: chessclub |
|
|
http://www.chessclub.com este cel mai bun site de sah on-line din lume (parerea mea :).
Avantaje:
- interfata este foarte bine realizata si are o multime de optiuni (cele mai uzuale prin intermediul meniului, pentru restul se folosesc comenzi)
- foarte multi jucatori on-line
- se pot castiga luni gratuite, reviste de sah si uneori chiar bani (rareori)
- chat si mesaje off-line
- tabla scalabila si seturi de piese interesante (dar cam putine)
- posibilitate de a juca cu chess engine sau jucatori
- post de radio http://www.chess.fm/
- examinare partide in grup
- posibilitate de a da si lua lectii de sah de la IM si GM
Dezavantaje:
- nu este gratuit
6 month membership -- $29.00
One year membership -- $49.00
Two year membership -- $89.00
One year membership for students -- $24.50
- necesita cunostinte despre comenzi |
|
| |
|
mei
Data inscrierii: 27/05/2004
|
| Trimis: Joi 05 27, 2004 3:06 pm Titlul subiectului: freechess.org |
|
|
Salut!
Parerea mea este ca http://www.freechess.org surclaseaza de departe chessclub.com prin faptul ca este ABSOLUT GRATIS.
Se stie de fapt ca cele 2 servere au avut o istorie comuna ( initial a existat gratis internet chess server - ics - care la un moment dat a devenit cu plata -> chessclub.com; atunci multi dintre jucatori au creat freechess.org ). Facilitatile sunt asemanatoare: poti sa joci cu o gama variata de jucatori, lecturi, turnee ( si cu premii ), suport pentru variante de sah. Este adevarat ca nu are 10000 de jucatori conectati, doar "vreo" cateva sute si nu sunt la fel de multi GMs, IMs etc dar, inca o data este GRATIS. Exista mai multe programe care se pot instala pentru a juca ( e.g. Windows - thief, winboard, Linux - eboard ) sau se poate folosi interfata de pe site-ul lor. Suntem si un grup consisten de romani care jucam acolo. Merita sa incercati, macar pentru comparatie ....
Mihai |
|
| |
|
Hristodorescu
|
| Trimis: Joi 05 27, 2004 3:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
cred ca totusi playchess e cel mai misto
e si pa gratis, si cu multi jucatori celebri (adams, short, voiteanu etc), cu multe turnee cu premii etc |
|
| |
|
Mircea Marinescu
Data inscrierii: 31/05/2004
|
| Trimis: Lun 05 31, 2004 10:31 pm Titlul subiectului: parere |
|
|
Inclin sa cred ca totusi chessclub.com-ul este cel mai bun,au printre altele lectii gratuite(Mr.Spock's Lectures) care sunt chiar interesante.Pacat,intr-adevar,ca exista si o taxa anuala,dar sa speram ca situatia se va remedia( :D ).Playchess-ul e cu o clasa mai jos,poate si designul mult prea pestrit al Fritzului dand aceasta impresie.
Mircea |
|
| |
|
Hristodorescu
|
| Trimis: Mar 06 01, 2004 8:34 am Titlul subiectului: |
|
|
lectii gratuite sint si pe playchess de ex cu rogozenko
in ceea ce priveste designul, e o problema de pura subiectivitate; mie de ex imi place playchessul si ma scoate din sarite :lol: chessclubul; este prima oara cind aud ca fritzul ar fi pestrit :shock: |
|
| |
|
Mircea Marinescu
Data inscrierii: 31/05/2004
|
| Trimis: Mar 06 01, 2004 10:40 pm Titlul subiectului: alta parere |
|
|
| Culoarea roz e chiar aiurea pentru un fundal,iar optiunea ''Design'' ne ofera o paleta superba de albastru metalizat,verde pal si alte asemenea combinatii pentru patratelele care in mod normal au culoarea neagra sau cel mult maro.Sigur ca default designul e cu patratele maro,dar cam prea inchis.Piesele default de la chessclub sunt standard uscf si dau o nota de sobrietate mai potrivita unui sport al gandirii.Parerea mea! |
|
| |
|
mei
|
| Trimis: Mie 06 02, 2004 3:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hehe :)
Fac in continuare lobby pentru fics ( freechess.org:5000 ). Si asta nu numai pentru ca joc acolo de mai mult de 6 ani, ci, inca o data, este >>>GRATIS<<<. Ceea ce chessclub.com nu va fi niciodata. Cine are timp de pierdut poate citi povestea:
http://www.edcollins.com/chess/fics-icc.htm
chessclub.com este intr-adevar mai mare si probabil locul potrivit pentru un sahist profesionist, dar pentru multi cele cateva zeci de usd/eur pot insemna ceva. Nivelul calitatii este acelasi; la fel lecturi si turnee; la fel jucatori mai putin buni si jucatori foarte puternici.
Cat despre playchess.com as cita doar de pe pagina lor principala:
---
You have full access for 30 days. You can then purchase a serial number for one year or continue to play as guest for an unlimited time for free. Or take the best deal: order the complete Fritz in our Shop.
---
Heh, tre' destul de multa indulgentza sa-l caracterizam ca fiind 'gratis'. :)
Despre interfete, exista o f. larga gama, pentru toate gusturile, multe le puteti customiza dupa cum doritzi: in culori serioase daca afara ploua sau in roz daca v-a marit seful salariul :) . Va sfatuiesc totusi sa nu ramaneti la cea oferita pentru login direct de pe site ( http://www.freecehss.org ); ci sa incercati una ce ofera mult mai multe posibilitati: http://www.thief-interface.com/thief11.exe
sau oricarea alta din sectiunea de Download a site-ului
Sigur ca pana la urma este o chestie de obisnuintza, daca te-ai obisnuit cu o chestie, pe undeva e firesc sa o sprijini. Totusi, obiectiv vorbind, per ansamblu FICS RULEZ :!:
Mihai
P.S. exista si un forum al jucatorilor de acolo:
http://www.ficsforum.net |
|
| |
|
Vlad
Data inscrierii: 20/05/2004
|
| Trimis: Vin 06 04, 2004 11:44 am Titlul subiectului: |
|
|
cat despre playches........mai documenteaza-te:)
nu-ti trebuie serial number si nici sa cumperi frytz,asa ca e si el gratis.
si e misto sa zoci cu nakamura,pelletier,bartel si alti jucatori mai de valoare |
|
| |
|
mitica
Data inscrierii: 25/07/2005
|
| Trimis: Vin 07 29, 2005 9:07 am Titlul subiectului: redhotpawn |
|
|
| Incercati www.redhotpawn.com - este cu adevarat free si e bun. Sunt unii jucatori chiar foarte tari! |
|
| |
|
svenh9
Data inscrierii: 25/10/2005
|
| Trimis: Mar 10 25, 2005 8:04 pm Titlul subiectului: yahoo |
|
|
| Si totusi e mai placut sa joci pe yahoo games. |
|
| |
|
adriand
Data inscrierii: 20/07/2007
|
| Trimis: Vin 07 20, 2007 10:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Si eu cred ca pe yahoo games e mult mai simplu. |
|
| |
|
ProSah
Data inscrierii: 03/07/2007
|
| Trimis: Mie 07 25, 2007 5:29 am Titlul subiectului: |
|
|
| Aplicatia pe care o descarci de pe playchess iti ofera o experienta mai buna decat Yahoo ... si asa cum spunea si Vlad ... calitatea jucatorilor, antrenamentele oferite ... transmisiile live de la TOATE turneele importante, competitiile pentru utilizatori fac din PlayChess numărul unu ... undeva la distanta vine ICC ... dar mai au de lucru. :D |
|
| |
|
zenoasc
Data inscrierii: 29/07/2007
|
| Trimis: Mie 08 01, 2007 6:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pe ICC se desfasoara un interesant concurs pe echipe !
Avem o echipa numai de romani, acum jucam in U1800. In editia trecuta am ajuns in semifinale la U2000.
Este foarte bine organizat si am nevoie de intariri pentru editiile viitoare.
Dupa parerea mea ICC este cel mai tare. Poti juca partide cu timp de control mare (1h) fara frica de a juca contra Fritz-ului.
In cadrul ICC exista un serviciu de detectare a celor care folosesc calculatorul.
Oricum ca idee intodeauna un serviciu platit va fi mai ok decat unul gratis, iar 20de ron pe luna este chiar ok.
Eu am platit 6 luni iar de atunci nu am mai platit nimic pt ca se castiga f usor luni gratis fara a fi un foarte bun sahist.
Va astept sa organizam noi echipe de romani pe ICC ! |
|
| |
|
zenoasc
Data inscrierii: 29/07/2007
|
| Trimis: Mie 08 01, 2007 6:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am uitat...:)
Site-ul pe care se gasesc toate informatiile despre aceste concursuri pe echipe este: www.team4545league.org
Se joaca o runda pe saptamana, echipa este formata din 4 + 2 rezerve, timpul pt o partida este 45min/45sec. Un concurs dureaza 3 luni. Se organizeaza 4 pe an! |
|
| |
|
mei
|
| Trimis: Vin 11 02, 2007 12:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Si pe freechess.org exista turnee pe echipe; a se vede www.teamleague.org |
|
| |